Dub 10

Většina uživatelů Facebooku používá též mobilní aplikaci Messenger. Pro ty, kteří s ním ještě nejsou seznámeni, je zde vysvětlení. Jedná se o aplikaci pro posílání zpráv a sdílení videí, odkazů, obrázků a mnoho dalšího pomocí internetu. Účet na Messengeru bývá propojen s účtem Facebookovým, ale není to nutností. Proto také můžete najít své známé nejen pomocí Facebooku, ale i pomocí Messengeru. Jak na to?

První možností je, zadat do vyhledávání jméno. Zde však hrozí možnost mýlky kvůli shodě jmen. Navíc se musí vypsat celé jméno a zabere to více času. Na druhou stranu tuto možnost lze využít, i když nejste přímo vedle svého přítele, kterého chcete na Messengeru vyhledat.

O možnosti druhé neví mnoho lidí a ještě méně lidí ji využívá, přestože je velmi praktická. Každý messengerový účet má přidělen svůj vlastní identifikační kód. Na hlavní straně, která naběhne po otevření aplikace stačí kliknout vpravo nahoře na ikonu profilové fotky, čímž se dostanete na stránku nazvanou jako „Já“. Stačí znovu kliknout na fotku. Tímto krokem se vám zobrazí váš kód. V případě, že chcete naskenovat kód jiného kamaráda, otevřete záložku „Naskenovat kód“. Stačí už jen, aby vám kamarád ukázal stránku se svým kódem a máte vyhráno. Tuto možnost nelze využít na dálku, leda že by vám kamarád udělal snímek obrazovky s jeho kódem.

Vyhledání osoby na Messengeru se na Facebooku nijak neprojeví. Osoba nebude ve vašich přátelích, nebudete sledovat její příspěvky a ani ona vaše.

Bře 26

Řešíte problém s tím, že vás otravují upozornění na hry z Facebooku? Určitě nejste jediní. Zde se dozvíte, jak s tím skončit. Mnohdy se stává, že i když danou osobu požádáte, ať vám žádosti neposílá, není s to s tím přestat. V jinýchpřípadech vám naopak chodí upozornění na hry automaticky.

Pokud vám posílá pozvánky pouze jeden či několik přátel, stačí zajít do Nastavení účtu, následně do sekce Blokování a tam již jen k Zablokovat pozvánky aplikací napsat  jméno přítele či přátel.

Jestliže chcete vypnout upozornění na hry celkově, zajděte do Nastavení, pokračovat do Upozornění. Vedle oddílu Na Facebooku vyberte Upravit a to samé opakujte u oddílu Žádosti a aktivity aplikací. Kliknutím upozornění buď vypnete, nebo zapnete.

V případě, že chcete přímo vypnout veškerou integraci mezi všemi hrami a Facebookem, klikněte na Nastavení, pokračujte do Aplikací a tam přejděte na Aplikace, weby a pluginy. Zde stačí už jen kliknout na Upravit a Zakázat platformu. V tomto posledním případě však přijdete nejen o upozornění, ale i o nejvyšší skóre a příspěvky z her na vašem Timeline. Nenávratně. Proto si tento krok dobře rozmyslete.

 

Nastavení nalezneme na lište pod ikonou trojúhelníčku.

Výstřižek213

Tato nabídka se zobrazí po rozkliku Nastavení.

Výstřižek546

Pro 1

Facebook od ledna upřesňuje pravidla užívání.

Změny které nastanou nejsou zásadní, podmínky se pouze zpřesňují. Sociální síť podrobněji vysvětluje, jak s osobními informacemi dosud nakládala a nadále nakládat bude.
To že si na svůj profil dáte nějaký „blábol“ o ochraně soukromí neznamená žeto má právní hodnotu, naopak je to takový výkřik do tmy. Nic a nikdo Vám nepomůže. Jsou dvě možnosti buď zrušíte profil na facebooku – tím ale nebudete mít přehled o tom co kdo o vás píše , nebo přijmete nové podmínky od 1.1.2015 tím že budete Facebook užívat dál, a budete tak mít přehled. Více si poslechněte, nebo si přečtšte na odkazech níže.

http://www.rozhlas.cz/plus/ranniplus/_zprava/nase-soukromi-ohrozuje-hlad-facebooku-po-penezich-ale-i-to-co-o-nas-zverejni-ostatni-varuje-odbornik–1426829

http://www.lupa.cz/clanky/na-svuj-profil-muzete-psat-kolik-pravniciny-chcete-facebook-se-tim-stejne-ridit-nebude-hoax/

Zář 11

A máme tu opět novinku na Facebooku, tentokrát pomocí přes HTTPS můžete na obrázky u odkazů odpovědět také obrázkem.

Nyní Facebook zrušil pravidlo,  podle kterého smělo být v cover fotografiích na Facebooku jen 20 procent textu. Výjimka je pouze u reklam, u těch pravidlo platí i nadále.

Dále přibila i novinka, která vylepšuje vkládání odkazů do příspěvků stránek na Facebooku. Dříve takové odkazy měly omezenou nabídku thumbnail obrázků.

Velké tématické emotikony, které jste vídávali na mobilní verzi přivítali nyní i na web.

Největší novinku , kterou Facebook oznáml, byla nová funkce, s níž brzy bude možné libovolný veřejný příspěvek sdílet kdekoliv na webu, podobně jako videa z YouTube, tweety, a jiné.

Zář 10

 

 

Nebo naopak chcete svůj seznam přátel odkrýt komukoliv? Pak tu pro vás mám jednu radu. Nastavení nenajdete ve vlastnostech účtu a ani v nastavení soukromí. V timeline stačí použít „přátelé“ v záhlaví vaší TIMELINE nebo zkuste zadat odkaz https://www.facebook.com/friends pak stačí kliknout na „Upravit“ tak aby se objevila možnost nastavení se symbolem přátelé. a zde můžete vybrat mezi Veřejný, Přátelé, Pouze já nebo Vlastní nastavení kde si můžete vybrat ze seznamů, které jste vytvořili. Můžete si udělat seznam a povolit viditelnost přehledu přátel pouze lidem na tomto seznamu. A pokud Vám ani toto nebude stačit můžete zkusit ještě „Vlastní nastavení soukromí“, tam si můžete vybrat kdo přehled přátel uvidí.

 

« Previous Entries