Bře 17

Upozornění e-mailem

Máte e-mail zaplněný zprávami z Facebooku? Zkuste se jich jednoduše zbavit. Otevřete vpravo nahoře nabídku Účet a vyberte Nastavení účtu. Ocitneme se v záložce Nastavení, ale my chceme záložku Upozornění (třetí zleva). Jedná se o upozornění, které dostáváte z Facebooku a aplikací. Lze je nastavit pomocí zaškrtávacích polí. Změny pak uložíte kliknutím na tlačítko na konci stránky. Na stránce se nachází různá upozornění, jež se týkají facebooku, Fotek, Skupiny, Stránek, Událostí, Poznámek, Odkazů, Videí, Nápovědy, Komentářů, Místa, Aktualizací, Kraditů a Aplikací.

Bře 2

Jak kontaktovat Facebook

Facebook není zrovna sociální sítí, která by měla veřejně dostupné e-mailové adresy. Proto leckdy nemáme kam směřovat své připomínky. Pokud máte přesto něco důležitého na srdci, zkuste kontaktovat tiskové oddělení s e-mailovou adresou press@facebook.com. Zejména pokud by se jednalo o rasistický obsah, který nebyl na Facebooku ani měsíc po nahlášení smazán běžnou cestou.

Aby vám vůbec tiskové oddělení odpovědělo a něco udělalo, je dobré na CC: přidat nějaká americká média. Problémy se zakázaným účtem zkuste řešit přes disabled@facebook.com nebo info@facebook.com. Musíte však počítat s tím, že facebook má miliony uživatelů a tak reakce může být poněkud zpomalená. Zprávy pište v angličtině, protože české e-maily nikoho zajímat nebudou.

Známé problémy (Nápověda)

Chcete-li získávat nejaktuálnější informace o problémech přímo do kanálu vybraných příspěvků, označte, že se vám stránka Známé problémy na Facebooku (Facebook Known Issues Page) líbí.

Zdroj: Lupa.cz, Facebook

Led 28

Seznam přátel

Vytvoření seznamu nemusí být zbytečnou funkcí, pokud ji znáte a umíte ji využívat. Seznam přátel vám umožní vybrat si skupinu přátel, kteří mohou mít něco společného (rodina, zájmy, spolužáci, spolek apod.). Kompletní seznam lze pak používat pro poslání interní zprávy, poslání pozvánky, nastavení soukromí, sledování určitého okruhu přátel, nastavení pro chat, zviditelnění, rozesílání aplikací atd. Výhodou je také nastavení viditelnosti vašich příspěvků na Facebooku. Pokud nechcete ,aby určitá skupina lidí viděla vaše příspěvky, dáte skrýt. Stejně tak můžete vytvořit fotogalerii, kterou omezíte na určitou skupinu lidí. Všech vašich sto padesát přátel nemusí vidět vaše rodinné oslavy a třídní fotografie. Rodiče nemusí zase objevit, co jejich drahé dítě dělá po večerech, proto fotografie z akcí dáme pro rodiče skrýt.

Do seznamu můžete přidávat i Stránky, takže lze vytvářet specifické seznamy pouze se stránkami, které můžete rozdělit podle významu nebo zaměření. Seznam vám umožní sledovat příspěvky určitých stránek.

Přehlednost seznamů lze využít také k přidávání a odebírání přátel. U jednotlivých přátel je možno zobrazit, ve kterém seznamu se nacházejí a změnu provedete pouze odkliknutím.

Jak jej vytvořit

Klikneme na Účet vpravo nahoře a vybereme možnost Upravit možnosti přátel. Na stránce se objeví přátelé podle výběru (Všichni přátelé, Naposledy aktivní, Nedávno přidaní) a vpravo vidíme tlačítko Vytvořit seznam, které nám otevře všechny naše přátele, kde označíme jen ty vybrané a seznam pojmenujeme.

Led 4

Nastavení soukromí – fotografie

Jak jsme již minule zmínili, nový profil na Facebooku má jednu jistou nevýhodu. Při zobrazení vašeho profilu také vyskočí pásmo nejen vašich fotografií, ale i těch na kterých jste byli označeni. Mnohdy nás přátelé označí na fotkách méně povedených a vhodných. Proto lze tyto fotografie odebrat i jiným způsobem, než pomocí křížku v pravém horním rohu. Stačí nastavit viditelnost fotografií, ve kterých jste označeni, pouze na vás. To znamená, že tyto fotografie neuvidí nikdo jiný než vy. Nepříjemnou fotografii můžete pak nahlásit třeba jako spam nebo jenom odstranit vaše označení.

Jak na to:

Klikněte vpravo nahoře na ÚčetNastavení Soukromí a vyberte Upravit Nastavení, kde najdete své fotografie a videa, na kterých jste označeni a kliknete na tlačítko Upravit Nastave. Zde otevřete rozvírací seznam a vyberete možnost Přizpůsobit„Jenom já“ nebo je můžete skrýt pro určité osoby.

Říj 31

I přátelé na Facebooku můžete jednoduše vymazat. Ukončení přátelství je diskrétní, takže ani přítel okamžik vymazání nezjistí. Že do vašich přátel dotyčný již nepatří může však zjistit podle tlačítka Přidat mezi přátele.

Vyberte tedy z nabídky Účet možnost Upravit možnosti přátel. Po otevření stránky uvidíte jednotlivé přátele. Pokud chcete vidět všechny své přátele, klikněte na rozevírací seznam, kde vyberte Všichni přátele.  Poté co najdete osobu, kterou chcete vymazat ze svých přátel, klikněte na konci její řádku na x a potvrďte smazání tlačítkem Odstranit.

« Previous Entries