Říj 31

I přátelé na Facebooku můžete jednoduše vymazat. Ukončení přátelství je diskrétní, takže ani přítel okamžik vymazání nezjistí. Že do vašich přátel dotyčný již nepatří může však zjistit podle tlačítka Přidat mezi přátele.

Vyberte tedy z nabídky Účet možnost Upravit možnosti přátel. Po otevření stránky uvidíte jednotlivé přátele. Pokud chcete vidět všechny své přátele, klikněte na rozevírací seznam, kde vyberte Všichni přátele.  Poté co najdete osobu, kterou chcete vymazat ze svých přátel, klikněte na konci její řádku na x a potvrďte smazání tlačítkem Odstranit.

Zář 23

Facebook stahování nahraných videí zatím nepodporuje. Existují však volně dostupné programy, které dokážou videa stáhnout. Jedním z nich je služba DownFacebook (www.downfacebook.com). Tato služba není natolik oblíbená, protože je omezena. Do vyhledávacího pole vložíte adresu videa na Facebooku a pokud jej majitel sdílí se všemi lidmi, ne jen s přáteli, budete ho moci stáhnout. Stažení provedete tlačítkem Download video. Mezi nejrychlejší patří některé doplňky prohlížeče Firefox. Velice oblíbený a používaný program je Video DownloadHelper (addons.mozilla.org). Tento program dokáže stahovat videa nejen z Facebooku. Stačí na Facebooku či jiném videoportálu spustit požadované video. Na panelu nástrojů se objeví trojbarevná ikona doplňku, která se otáčí a naznačuje, že je možné video stáhnout. Šipka vedle ikony zobrazí seznam videí, která lze stáhnout. Vyberte jedno video a dejte stáhnout.

Zář 17

Pokud budete chtít svůj účet na Facebooku  smazat, klikněte v hlavní nabídce na Účet, dále Nastavení účtu. Najděte záložku Nastavení, která nabízí volbu deaktivovat. Budete přesměrováni na stránku, kde lze zrušit příjem informačních emailů. Klepnutím na tlačítko Deaktivovat můj účet však nedojde k úplnému smazání účtu, jen svá data zneviditelníte ostatním. Veškerá vaše osobní data, fotografie a zájmy zůstanou na Facebooku nadále uložená pro případ, že se budete chtít někdy v budoucnu znovu připojit.

Chcete-li svůj účet úplně zrušit, musíte přejít na stránku https://www.facebook.com/help/delete_account Klepnutím na tlačítko Přihlásit se, přejdete k vyplnění hesla ke svému účtu. Tlačítkem Pokračovat se dostanete na stránku pro odstranění účtu kde kliknete na tlačítko Odstranit účet. K odstranění účtu však nedojde okamžitě. Budete deaktivován a pokud se ke svému účtu nepřihlásíte do 14 dnů, budete odstraněn. Jestliže se během 14 dní přihlásíte, dojde ke zrušení požadavku na odstranění účtu.

Čec 22

Spousta firem se chce reprezentovat i na Facebooku, proto si zakládají svůj firemní účet. Jedná se vlastně o osobní profil, kde je místo jména název firmy. Je také možné založit Facebook skupinu nebo Facebook fan stránky. Na hlavní stránce pod přihlašovacím formulářem objevíte odkaz Vytvořit stránku pro celebritu, kapelu nebo firmu. Kliknutím na něj se otevře formulář, kde můžete vytvořit stránku pro svou společnost či firmu. Na pravé straně formuláře si můžete vytvořit komunitní stránku. Zde si zajistíte podporu vaší oblíbené kauzy nebo tématu.

Po stisknutí tlačítka se posunete na další krok, kde zvolíte, zda máte již účet na Facebooku nebo účet vytvořený ještě nemáte. Pokud jste zaregistrován, musíte se přihlásit pod svými přihlašovacími údaji. Jinak vyplníte nový e-mail a nové heslo, datum narození, bezpečnostní kontrolu v podobě textu v rámečku a zaškrtnete, že souhlasíte s Podmínkami použití a Zásady ochrany osobních údajů.

Čer 30

(Ne)upozorňování na konkrétní osoby

Z upozornění lze odstranit službu, ale i konkrétní osoby, které z nějakého důvodu prostě sledovat nechcete. Na hlavní stránce Facebooku zamiřte myší na libovolný příspěvek směrem doprava na jeho konec. Zobrazí se vám tlačítko Skrýt. Když na něj kliknete, vypnete zobrazování daného uživatele. Jeho činnost od teď nebudete vidět, upozornění ani příspěvky na titulní straně se vám nebudou zobrazovat. Pokud opět zatoužíte po skrytém uživateli, je možné předchozí akci vrátit. Na konci hlavní strany objevíte Upravit nastavení. V políčku Skrýt uvidíte přátele, které jste nechtěli vídat nebo zde můžete další přátele připsat či vymazat. Když kliknete na křížek vedle jména, vrátíte přítele zpět do výpisu novinek. Navíc si zde můžete nastavit kolik přátel chcete prostřednictvím zobrazení nejnovějších příspěvků. Do políčka lze zadat maximální počet přátel, kteří budou zobrazováni.

« Previous Entries Next Entries »